VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

 

Olemme jakaneet valmistamamme vaatteet kolmeen eri tuoteryhmään: mittatilaustuotteet, PREMIUM valmistuotteet ja sample / II-laatu tuotteet. Tuoteryhmissä on erilaiset palautusehdot, luethan ehdot ennen tilauksen- ja palautuksentekoa.

 

MITTATILAUSTUOTTEET

Mittatilaustuotteet tehdään asiakkaan omien mittojen ja toiveiden mukaan. Koska mittatilaus on räätälöity tuote, näissä vaatteissa ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Niissä harvoissa tapauksissa kun olemme mitoittaneet asiakkaan vaatteen väärin, tuote ei vastaa asiakkaan tilaamaa tuotetta tai tuote on virheellinen, asiakas voi palauttaa tuotteen ja korjaamme / teemme uuden tilalle. Muissa aiheellisissa reklamaatioissa saatamme tehdä poikkeuksen ja sallia palautuksen ja / tai peruutuksen oman harkintamme mukaan. Tilatessa mittatilaustuotteen asiakas hyväksyy, että mittatilaustuotteessa sallitaan max 2 senttimetrin heiton per mitta.

Huom! Jos asiakkaan antamat mitat ja muut tiedot ovat väärin, tai asiakas vaihtaa mieltä kun vaate on jo työn alla / on jo tehty, emme pysty vaihtamaan tai peruuttamaan tilausta!

 

PREMIUM VALMISTUOTTEET 

Valmistuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee käyttämättömiä, pesemättömiä tuotteita ja tuote tulee palauttaa alkuperäisessä kunnossa. Jos tuote on käytetty, pesty tai ei ole alkuperäisessä kunnossa, emme ole velvollinen hyvittämään tuotetta.

Palautuksessa luomme postikoodin ja lähetämme asiakkaalle koodin palautusta varten. Kun olemme vastaanottaneet tuotteen, palautamme tuotteen hinnan. Huom! Toimituskuluja ei palauteta asiakkaalle palautuksen yhteydessä.

Niissä tapauksissa kun asiakas haluaa vaihtaa tuotteen toiseen tuotteeseen, pyydämme asiakasta tekemään uuden tilauksen verkkosivuilla ja tekemään tuotepalautus palautusohjeen mukaisesti.

 

SAMPLE / II-LAATU TUOTTEET

Sample tuotteet ovat mallikappaleita, yleensä valmistettu kuvauksia tai esittelyä varten ja vastaavat I-laatu tuotteita. II-laatu ovat yksittäisiä virheellisiä tuotteita, esimerkiksi ompelunjälki tai kankaan laatu ei vastaa meidän laatukriteerejä. Vaatteen viasta kerromme aina kyseisen tuotteen tuoteselostuksessa.

II-laatu ja sample tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta – tuotteet myydään sellaisena kuin ne ovat ja tuotteiden virheistä on kerrottu tuoteselostuksessa. Tarjoamme kuitenkin 3 vuorokauden palautusoikeuden tilauksen vastaanottamisesta jos tuotteen virhe ei vastaa selostusta. Jos sinulla on kysymyksiä tuotteesta tai virheestä otathan meihin yhteyttä ennen kuin teet tilauksen!

 

PALAUTETTAVAN TUOTTEEN KUNTO

Palautettavan vaatteen tulee olla käyttämätön, pesemätön ja täysin uuden veroinen / täysin sama kuin vastaanotettuasi vaatteen. Tarkistamme palautuneen vaatteen kunnon ennen maksun palautusta. Jos tuote on käytetty, pesty tai ei vastaa uuden veroista, pidätämme oikeuden evätä palautusoikeus kokonaan tai olla hyvittämättä tuotteesta maksettua hintaa kokonaisuudessaan.

 

VÄÄRÄ TAI VIALLINEN TUOTE

Jos olet saanut väärän tai viallisen tuotteen, ota meihin yhteyttä heti kun olet huomannut virheen. Palauta meille väärä / viallinen tuote ja pyrimme lähettämään oikean / virheettömän tuotteen sinulle mahdollisimman pian. Kannamme väärän / viallisen tuotteen palautuskulut sekä oikean / virheettömän tuotteen toimituskulut kokonaisuudessaan.

 

MITEN TEEN PALAUTUKSEN?

Kun haluat palauttaa tuotteen, ota meihin yhteyttä yksityisviestillä Instagramin / Facebookin kautta tai sähköpostitse [email protected]. Anna tilausnumerosi ja kerro minkä tuotteen / tuotteet haluat palauttaa. Voit myös kertoa syyn palautukselle (ei pakollinen) ja tilinumerosi maksunpalautusta varten.

Kun meillä on kaikki tarvittavat tiedot:

1) Luomme postikoodin palautusta varten ja lähetämme koodin sinulle

2) Voit pakata palautettavan tuotteen postituspussiin jossa sait tuotteen (tai jokin muu vastaava pussi / litteä laatikko ym). Taittele tuote litteäksi ja sulje pussi huolellisesti

3) vie paketti postiin. Pyydä postista palautuskuitti ja seurantatunnus jotta paketti voidaan jäljittää mikäli se esimerkiksi katoaisi matkalla. Säilytä palautuskuitti kunnes paketti on saapunut meille. Palautuksen saapuminen meille kestää yleensä 2-5 arkipäivää.

4) kun olemme vastaanottaneet pakettisi, tarkistamme palautuksen. Jos tuotteet ovat käyttämättömiä, pesemättömiä ja alkuperäisessä kunnossa, teemme maksunpalautuksen yleensä 1-3 arkipäivän sisään pakettisi vastaanottamisesta. Ilmoitamme sinulle kun maksunpalautus on tehty.

 

Rikkoutunut paketti

Joskus tuote saattaa huolellisesta pakkaamisesta huolimatta rikkoutua kuljetuksen aikana. Tämän vuoksi suosittelemme aina tarkistamaan paketin kunto pakettia noutaessa ja jos mahdollista, postivirkailijan läsnäollessa.

  • Mikäli paketti on vaurioitunut toimituksen aikana ja myös tilatut tuotteet ovat rikkoutuneet, tee postissa asiasta vahinkoilmoitus. Ota myös vaurioituneesta paketista kuva. Ota meihin yhteyttä vahingosta kuvan kera. Riippuen kuinka lievästi tuotteet ovat rikkoutuneet saatamme pyytää sinua lähettämään vaurioitunut paketti meille takaisin. Korvaamme sinulle uuden tuotteen tilalle tai jos haluat perua tilauksen, palautamme tilauksen koko summan tilillesi
  • Mikäli paketti on vaurioitunut palautuksen aikana ja myös tuotteet rikkoutuneet, jäämme selvittämään asiaa Postin kanssa. Tämä ei viivästytä tuotteen vaihtoa tai maksunpalautusta ellei vaurioituminen ole selkeästi ollut asiakkaan vika.

 

Hävinnyt paketti

Mikäli paketti häviää toimituksen tai palautuksen aikana, selvitämme Postin kanssa missä pakettisi liikkuu. Joudumme mahdollisesti myös ottamaan sinuun yhteyttä paketin löytämiseksi. Näissä tapauksissa saattaa mennä muutama viikko selvittää – odotathan kärsivällisesti. Teemme parhaamme jotta paketti löytyisi mahdollisimman pian ja pidämme sinut ajan tasalla kun saamme Postilta lisää tietoa. Jos Posti ei millään löydä pakettia ja julistaa paketin hävinneeksi, korvaamme sinulle uuden tuotteen tilalle (jos kyseessä on toimitus) tai palautamme tilauksen koko summan tilillesi (jos kyseessä on palautus).

 

Noutamatta jäänyt paketti

Noutamatta jäänyt lähetys postista tai postin pakettiautomaatista ei ole asiakaspalautus tai tilauksen peruutus. Kun vastaanotamme noutamatta jääneen paketin, otamme sinuun yhteyttä paketin uudelleen lähettämistä varten. Noutamatta jätetyn paketin uudelleen lähetyksestä veloitamme saman toimituskulun kuin tilausta tehdessä, kuitenkin vähintään 10€.

 

 

Viimeksi päivitetty: 14.01.2024